В разделе: Архив газеты "Бульвар Гордона" Об издании Авторы Подписка
Жизнь замечательных людей

Лесь Подервянский поставит на сцене "Павлика Морозова"

Анна ШЕСТАК. «Бульвар Гордона» 10 Июня, 2010 00:00
Анна ШЕСТАК
- Кажуть, що я стану голосом київського метро i буду оголошувати зупинки? Нi, це неправда. Я зараз, як завжди, фарбую картини, органiзовую виставки. Одна з них завершилася нещодавно: у лютому була в Києвi, а тодi переїхала до Одеси. Готуюся ставити "Павлiка Морозова" - думаю, це буде восени i майданчиком стане "Кiнопанорама". Хто з акторiв кого зiграє, поки розголошувати не буду, але бажаючих стiльки, що будемо довго обирати. У мене завжди були гарнi стосунки з акторами. Вiдбою немає, постiйно дзвонять i кажуть: "Хочу зiграти у вашiй п'єсi!". Жорсткий буде кастинг, i далеко не всi його пройдуть.

Можу розкрити один секрет: у п'єсi зiграє Олег Скрипка. Пам'ятаєте, у нас був iз ним спiльний проект? Якщо це можна так назвати: Олег грав, я матюкався... У нього буде особлива роль - як i того разу, вiн зiграє самого себе.

Харкiвське видавництво "Фолiо" готує перевидання моєї збiрки "Герой нашого часу", до того ж у двох варiантах - для бiдних i для багатих. За змiстом вiдрiзнятися вони не будуть, хiба що за зовнiшнiм виглядом. Друге видання буде бiльш гламурним, нiж перше, краща обкладинка, бiльше iлюстрацiй... Його можна буде дарувати. А iнше - просто читати.

Ще одна новина - скоро таки розпочнемо знiмати фiльм за моїм сценарiєм. Зараз готуємося презентувати його американцям, бо для нормального здiйснення задуму потрiбно п'ять мiльйонiв доларiв. Режисер буде найкращий - українка, навчалася у Нью-Йорку, у самого Мартiна Скорсезе, отримала найлiпшу кiнематографiчну освiту у свiтi. Робоча назва фiльму - "Ваша Галя балувана", проте безпосереднього стосунку до вiдомого анекдоту вiн не має. Не буду переповiдати сюжет, скажу лише, що це iсторiя про українську Попелюшку та її пригоди у пошуках щастя. Сценарiй перекладений англiйською мовою, i, хоч кажуть, що мої твори перекладати важко i непотрiбно, думаю, вiн пристойний. Принаймнi, на участь у цiй картинi двох зiрок свiтового рiвня ми розраховуємо.

Поживемо - побачимо, може, ще новини з'являться. Чи новi твори. Як митця мене цiкавлять абсолютно усi теми...



Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter
Комментарии
1000 символов осталось